Pektin forekommer naturligt i frugt og grøntsager, hvor det udgør en af hovedbestanddelene i form af opløselige kostfibre. Vi indtager således dagligt pektin ved indtagelse af frugt og grønt.

Pektin udvindes til industriel anvendelse fra bl.a. citrusfrugter, æbler og sukkerroer. Verdens største virksomhed for udvinding af pektin har hjemsted i Danmark. 

I fødevarer anvendes pektin som geleringsmiddel i bl.a. marmelade, og som stabiliseringsmiddel i syrnede mælkeprodukter. Herudover har pektin gennem de seneste år fundet anvendelse også inden for farmaceutisk industri.

Pektin har positive fysiologiske egenskaber. Det har gennem mange år været kendt, at indtagelse af pektin reducerer kolesterol og at indtagelse af pektin således medvirker til stabilisering af kolesterolindholdet. Dette udnyttes i kosttilskud.

Biogalacid aps markedsfører kosttilskud med pektin under varemærket Frugtin®                                            

Endvidere er pektin et planteekstrakt med stor vandbindingsevne og bufferkapacitet mod pH udsving. Pektin er derfor velegnet til at beskytte huden ved at oprette og - over en periode - fastholde hudens naturlige fugtighed og surhedsgrad.

Biogalacid aps markedsfører produkter med pektin til hudbeskyttelse under varemærket pH-Skincare®